Bálint Csaba galambtenyésztő
A galambhús fehérjetartalma magas, könnyen emészthető, alacsony kalóriatartalmú kiváló hús.
„2014-ben kezdtem el húsgalambokkal foglalkozni, kezdetben csak kedvtelésből.
Hamar kiderült,hogy óriási igény van a galambhúsra.
Az igazi áttörést a Magyar Gasztronómiai Egyesület Arany Szalag minősítése (legkiválóbb magyar élelmiszerek) hozta,melynek szigorú követelményei igazi kihívást jelentettek. Gondolok itt a tartástechnológiára,takarmán yozásra és a vágás feltételeire!!
Szigorú, állatorvosi felügyelet mellett, kerüljük az antibiotikumokat, csak szemes takarmány etetésével tartunk lépést a nagyüzemi tartással... Nem kisebb célkitűzéssel, mint hogy minőségi húst tegyünk le a magyar asztalokra...."
Bálint Csaba
galambtenyésztő
Dunaföldvár
![]() |
![]() |