Fürj Sellye
2014 óta családi vállalkozásunk „Sellye Fürj” néven fürjtenyésztéssel foglalkozik.
Célunk a kezdetektől változatlan: minél több emberrel megismertessük a friss fürjtojás és fürjhús jótékony hatását, felhasználási módját.
Aranyszalag-díjas termék 2018.
Mire jó a fürjtojás?
• az immunrendszer egyensúlyának helyreállítására
• gyomorfekély kezelésére
• vérnyomás stabilizálására
• méregtelenítő hatású
• enyhíti az asztmát
• migrénes problémák kezelésére
A fürjek húsa abban különbözik más házi szárnyasok húsától, hogy magasabb fehérje tartalommal (kb. 25%) és kevesebb zsírtartalommal (1-3%) rendelkezik. Az omlós, nem száraz és aromás fürjhús hihetetlenül jó ízű, a delikáteszek közé tartozik. A fürjhús egészségesebb, ízesebb és táplálóbb, mint a nyúl vagy csirke húsa.
A karakteressége abból adódik, hogy a fürjhús íze nagyban hasonlít a vadhúséra. Különlegessége abban is rejlik, hogy különböző módon elkészíthető: főzhető, grillezhető és raguként is felszolgálható.
A fürj finom húsának a titka a megfelelő táplálás: 70%-ban kukoricával, 30%-ban búzával történik.